Open atelier dagen Annemiki Bok

Open Atelierdagen en lezingen Annemiki Bok

In de prachtig verbouwde voormalige kerk in Espel is een zeer vernieuwende expositie van kunstenares Annemiki Bok te bezichtigen. Kunstenares Annemiki Bok zet van vrijdag 23 oktober tot en met zondag 8 november de deuren van haar atelier open. De open atelierdagen zijn voor iedereen die belangstelling heeft gratis te bezoeken.

Gezien het overweldigende succes van vorig jaar heeft de kunstenares besloten het atelier wederom negen dagen open te stellen voor publiek. Bok wil haar bezoekers ruim de kans geven het atelier te bezoeken en met de bezoeker in gesprek gaan over haar prachtige schilderijen. De open atelierdagen zijn een unieke kans om kennis te maken met kunst en de kunstenares.

Lezing Annemiki Bok

Zondag 25 oktober, 1 en 8 november om 13.00 uur geeft Annemiki driemaal een lezing over het ontstaan van haar werken. Tijdens de lezing wordt dieper ingegaan op het ontstaan van deze collectie. De collectie bestaat uit een aantal modern impressionistische werken. Bok heeft zichzelf uitgedaagd een volgende stap te zetten om zichzelf als kunstenares opnieuw te ontdekken. De behoefte was daar om op een andere manier, dan de voor haar gebruikelijke, te schilderen. Dit had een verrassend effect op haar werk. Over dit proces gaat de lezing en neemt de kunstenares de bezoeker mee in deze zeer boeiende ontwikkeling. Belangstellenden zijn van harte welkom, de lezing geheel vrijblijvend te bezoeken.

Collectie

Bok heeft voor deze collectie een aantal experimenten uitgevoerd om zichzelf uit te dagen om op een vernieuwende wijze de collectie, die tijdens de open atelierdagen te bezichtigen is, tot stand te brengen. De schilderijen zijn te bestempelen als modern impressionistische werken, waarbij het ontstaansproces voor de kunstenaar zeer vernieuwend en verfrissend heeft gewerkt. Aan de basis van deze collectie ligt het ontstaan van de schilderijen vanuit abstracte werken. Eens niet vanuit een vaststaand beeld maar vanuit de emotie weergegeven in een abstracte vorm. Door deze nieuwe wending is het werk van Annemiki vernieuwend, fris, zacht en rond te noemen. De kunstenares vertelt dat ze zeer onbevangen aan het werk is geweest en zich heel vrij heeft gevoeld en zonder belemmering heeft gewerkt. Het werkte heel bevrijdend en de kunstenares heeft het daardoor aangedurfd buiten haar eigen kaders, met veel vaart in de doeken aan de slag te gaan. Dit is duidelijk terug te zien in haar meest recente werken.

Limited edition, cadeau van Annemiki

Annemiki Bok geeft een afdruk van haar schilderij, de Boetster, in beperkte oplage, cadeau aan de bezoekers van de open atelierdagen. Inspiratie voor dit schilderij zijn de hardwerkende vissersvrouwen, die noeste arbeid verrichten. Ook de elementen, weer en wind, spatten van het doek af, geen fijne vrouwtjes met een paraplu maar een doorleefd beeld van een vrouw aan het werk die met grove, snelle lijnen met een dansende penseel op het doek vervaardigd is. De oplage is beperkt en op is op.

Masterclass modeltekenen en schilderen

Zaterdag 14 november geeft Annemiki een masterclass modeltekenen en schilderen. Tijdens deze masterclass begeleidt Annemiki de cursisten tijdens het gehele creatieproces. Eerst wordt er een scherts gemaakt en deze worden vervolgens op doek met olie- en acrylverf uitgewerkt. De masterclass wordt in het inspirerende atelier van de kunstenares gegeven.

Meer informatie

BOK