Open dag landgoed Bouvigne

Zaterdag 12 september

Open dag Bouvigne met spectaculaire roofvogelshows
De gehele zaterdagmiddag staat in het teken van de historie van het jachtlandgoed Bouvigne. In de Engelse tuin kunnen bezoekers genieten van de spectaculaire roofvogeldemonstraties. Terwijl buiten in de tuin valken en uilen hun beste kant laten zien, waan je in het kasteel even terug in de tijd en ontdek je de historie van het kasteel.

Kasteel Bouvigne
Kasteel Bouvigne is sinds 1973 in het bezit van het waterschap. In 1548 werd dit jachtslot als statige boerderij gebouwd. Het was destijds een statig stenen huis omgeven door grachten. Tussen 1554 en 1611 werd de eerste verdieping van de toren gebouwd. In de drie jaar daarna kreeg het zijn huidige uiterlijk. In 1611 werd de oudste zoon van Willem van Oranje eigenaar van Bouvigne. Het bleef tot 1775 bezit van de Nassaus en ging daarna over in particuliere handen. In 1930 kocht de gemeente Ginneken en Bavel het slot en verhuurde het aan de Catechisten.

Kasteeltuinen
Bouvigne heeft drie verschillende tuinen: een Franse, een Engelse en een Duitse. Deze tuinen zijn vooral bekend vanwege de grote verzameling fuchsia’s. In totaal staan er zo’n honderd verschillende soorten. In de tuinen van Bouvigne staan ook diverse beelden. Zo bevinden zich aan de rand van het grasveld in de Engelse tuin vijf flamingo’s van de Poolse kunstenaar Bronislaw Chromy.

Meer informatie
www.brabantsedelta.nl/bouvigne

Honden zijn niet op het landgoed toegestaan.

OD1

OD2